Feyenoorders moeten bijtekenen van Been

Feyenoord-trainer Mario Been heeft vier spelers gevraagd om bij te tekenen voor Feyenoord en zo een duidelijk signaal af te geven. Het gaat om Ron Vlaar, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer en Stefan de Vrij.

"Ze zouden daarmee een sterk signaal geven naar de ploeg en naar het publiek van Feyenoord", aldus Been in De Telegraaf. Voor Been is het voornamelijk van belang om zijn ploeg zoveel mogelijk bij elkaar te houden, omdat de veelal jonge spelers veel potentie hebben.

Been waarschuwt zijn spelers voor een te vroege stap naar het buitenland en vindt dat de spelers bij Feyenoord nog de kans hebben om zich te ontwikkelen. "Kijk op dit moment naar Diego Biseswar. Vlaar zit dicht tegen het Nederlands elftal aan. Wijnaldum staat na een mindere fase op acht doelpunten, De Vrij ontwikkelt zich enorm, Fer moet op dit moment even knokken voor een basisplaats maar daar wordt hij ook sterker van."

Bij de jeugd ligt de toekomst, laat Been duidelijk merken. Hij wil ook graag een stop zien van jonge en veelbelovende 16-jarige spelers die door grote buitenlandse clubs als Arsenal worden opgekocht. "Er liggen voor die jongens grote kansen om het eerste elftal te halen. Als je een paar jaar meedraait kom je in het buitenland wel met een andere status binnen dan als 16-jarige, die zich nog helemaal moet opwerken tot het eerste elftal."