Tim Burton wil Michelle Pfeifer in vampierdrama

De Amerikaanse regisseur Tim Burton wil Michelle Pfeiffer in zijn nieuwe vampierfilm Dark Shadows. Burton wil ook dat zijn echtgenote Helena Bonham Carter in de film speelt, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Eerder werd Johnny Depp al vastgelegd.

Pfeiffer is in onderhandelingen voor de rol van Elizabeth Collins Stoddard. De matriarch van een rijke vampierenfamilie heeft in de film haar huis in Maine niet meer verlaten sinds het verdwijnen van haar man tien jaar geleden. Depp speelt haar familielid Barnabas Collins, een vampier die van zijn bloeddorst afwil. Hij wordt daarbij geholpen door psycholoog en bloedspecialist dr. Julia, een rol waarvoor Bonham Carter in gesprek is.

Burton heeft eerder samengewerkt met Pfeiffer in de film Batman Returns uit 1992, daarin speelde ze Catwoman. Bonham Carter heeft net als Depp in talloze films van Burton gespeeld en zij zijn ook geen vreemden van elkaar. Zo waren ze in 2007 beiden te zien in Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street en vorig jaar in Alice in Wonderland.

De film is gebaseerd op de Amerikaanse tv-serie Dark Shadows uit de jaren zestig en zeventig. De verfilming moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Tim Burton wil Michelle Pfeifer in vampierdrama (Foto: Novum)