De Graafschap verlengt contract Kalezic niet

De geruchten rondom Darije Kalezic, trainer van De Graafschap, zijn inmiddels waarheid geworden. Aan het einde van dit seizoen gaan de Serviër en De Superboeren definitief uit elkaar. De oefenmeester werd vandaag door technisch directeur Leen Looyen op de hoogte gebracht.

Het huidige contract tussen De Graafschap en Kalezic liep aan het einde van dit seizoen af, waardoor verlenging van de overeenkomst noodzakelijk was. Omroep Gelderland wist gisteren al te melden dat diverse bronnen binnen de club suggereerden dat de trainer zijn langste tijd gehad zou hebben. Daarnaast zou ook de moeizame samenwerking tussen de Serviër en Looyen één van de redenen zijn.

De Graafschap wil graag een andere koers inslaan en kon niet meer leven met de visie van Kalezic. De ploeg uit Doetinchem gaat nu op zoek naar een meer ervaren hoofdtrainer.

Kalezic nam in februari 2008 het stokje over van Henk van Stee, die destijds zijn ontslag kreeg. In datzelfde seizoen degradeerde De Graafschap naar de Jupiler League, maar de Servische coach trok de ploeg overeind en promoveerde een jaar later weer naar de hoogste Nederlandse voetbalklasse.

Ook in het seizoen 2010/2011 doet De Graafschap het tot op heden prima. De formatie staat op de twaalfde plaats en pakte tot dusver 25 punten.