'De Graafschap en Kalezic uit elkaar'

Het hoge woord is er nog niet uit, maar het heeft er alle schijn van dat Darije Kalezic aan zijn laatste seizoen als trainer van De Graafschap bezig is. Diverse bronnen binnen de club melden dat de werkwijze van de Serviër niet meer volstaat.

Bovendien wordt ook gesuggereerd dat het mogelijk tijd is voor nieuwe mensen in de technische staf. Toch zullen alle fans van De Graafschap nog even geduld moeten hebben. Kalezic zal later deze week met commercieel directeur Henk Bloemers en technisch directeur Leen Looyen over de toekomst praten. Het is overigens een publiek geheim dat de oefenmeester respect, vertrouwen en waardering van beide heren mist.

Kalezic leidde De Graafschap vorig seizoen naar het kampioenschap in de Jupiler League en doet het ook dit seizoen prima. De Superboeren staan namelijk op de twaalfde plaats en pakten tot dusver al 25 punten. Toch wil de trainer nog niet ingaan op zijn toekokmst. "Ik ben er zelf uit en heb beslissingen genomen met mijn mensen. We hebben goed nagedacht en duidelijkheid geschept. Maar ik laat eerst de club praten."

Het is overigens erg opvallend dat verscheidene personen zich in de afgelopen periode sterk maakten voor Kalezic. Zo kreeg de trainer van De Graafschap een pluim van niemand minder dan Guus Hiddink. De bondscoach van Turkije roemde de oefenmeester, vanwege zijn tactisch inzicht. Ook Gerard Sanderink, directeur van Centric, pleitte voor verlenging van het contract van de Serviër.

Tot slot schaarden vorige week ook de belangrijkste spelers van De Graafschap zich achter hun trainer.