Nieuwe Painkiller alleen als download beschikbaar

Het nieuwste deel in de Painkiller-serie wordt alleen via online winkels aangeboden en komt niet in gewone winkels te liggen. Dat heeft Jowood Entertainment bekendgemaakt. Painkiller: Redemption verschijnt deze maand via diverse downloadkanalen.

Jowood heeft niet bekendgemaakt waarom het schietspel niet in de winkel komt te liggen. Painkiller: Redemption is van origine een spel gemaakt door een fan. Jowood vond de versie van de fan zo leuk dat er daadwerkelijk een volledig spel van gemaakt is.

De Painkiller-serie staat bekend om het hoge speeltempo en de vele demonen die afgeslacht moeten worden. De makers beloven dat het nieuwste deel zeker duizend vijanden per level kent. Painkiller: Redemption kent in totaal zes levels waarin hoofdpersonen Belial en Daniel zich een weg langs demonen moeten schieten.

Het eerste Painkiller-spel kwam uit 2004 en werd gemaakt door People Can Fly, de studio die deze maand het schietspel Bulletstorm op de markt brengt. De eerste Painkiller-game werd gebruikt voor heuse wereldkampioenschappen. In 2004 en 2005 won de Nederlander Sander Kaasjager met 250 duizend dollar meer prijzengeld dan wie dan ook.