Vandenbussche op de weg terug bij Heerenveen

Brian Vandenbussche hoopt snel zijn plaats onder de lat bij sc Heerenveen weer in te kunnen nemen. Over vier weken verwacht Vandenbussche zijn eerste wedstrijd in Jong Heerenveen te keepen. "Ik zit op tachtig, negentig procent", zegt Vandenbussche op de website van zijn club. "Alleen het explosieve werk laat ik nog schieten."

De 29-jarige Belg staat al maanden aan de kant met een zware knieblessure, waardoor hij op 13 februari vorig jaar tegen Ajax voor het laatst in actie kwam. Op het trainingskamp in de zomerstop scheurde hij ook nog eens de voorste kruisband van zijn linkerknie.

De keeper zegt zich te realiseren dat de laatste loodjes meestal het zwaarst wegen. Pas wanneer de belasting maximaal is, blijkt of de Belg echt klaar is voor een rentree. "Dan moet blijken of de knie het echt houdt, maar ik heb alle vertrouwen. De knie voelt al zo lang goed, dat ik geen problemen meer verwacht."

Volgende week vrijdag start voor Heerenveen de tweede seizoenshelft met de uitwedstrijd bij ADO Den Haag. De Deen Kevin Stuhr-Ellegaard verdedigt dan waarschijnlijk weer het doel. "Ik begin met een achterstand ten opzichte van de andere jongens, maar dat is niet anders", zegt Vandenbussche.

Volgende maand praat Vandenbussche, wiens contract in de zomer afloopt, met de club over verlenging. "Ik speel nu zeven jaar voor Heerenveen en daar mogen wat mij betreft nog wel een paar jaartjes bij."