Man en zoon meegesleurd door Maas bij Linne

Een 52-jarige man, die per fiets zijn hond aan het uitlaten was, en zijn zoon zijn in het Limburgse Linne door het snel stromende water van de Maas meegesleurd. Een zoekactie werd op touw gezet en de man is na ongeveer 45 minuten uit het water gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn zoon werd eerder teruggevonden en maakt het goed.

Toen de hond van de man in de Maas sprong, werd de fietser door zijn viervoeter meegetrokken. De zoon van de man, die ook aanwezig was, sprong achter zijn vader aan de Maas in. De stroming bleek te sterk en de twee verdwenen uit zicht. Duikers van de brandweer werden ingeschakeld en vonden de vader na een klein uur weer terug. De zoon van de man werd al eerder uit het water gered.

Hoe het met de vader gaat is nog onbekend.

Update 16.32 uur

Dagblad De Limburger meldt dat de 52-jarige man is overleden. Of de man werd meegetrokken door de hond of zelf zijn hond achternasprong is niet helemaal duidelijk. Volgens de eerste berichten werd de man meegetrokken, maar dat wordt nu dus in twijfel getrokken. L1 meldt dat de hond het goed maakt, hij is uit eigen beweging weer op de kant gekomen.