Coolsingel stroomt vol voor Coen Moulijn

Duizenden mensen hebben zaterdag in Rotterdam afscheid genomen van Coen Moulijn. De rouwstoet vertrok bij De Kuip en ging over de Erasmusbrug naar de Coolsingel. Langs de gehele route stonden mensen om een laatste eerbetoon te brengen aan het dinsdag overleden Feyenoord-icoon. Op de Coolsingel stond het publiek vele rijen dik.

Feyenoord-fans zongen liederen, staken vuurwerk af en zwaaiden met vlaggen. De herdenking verliep zonder incidenten, meldt een woordvoerder van de politie.

Aan het bordes van het stadhuis was een spandoek bevestigd met de tekst 'Coen jij blijft de grootste'. Daarboven een foto van Moulijn waarbij 'onze trots!' staat. De uitvaart van de legendarische linksbuiten, die alleen toegankelijk is voor genodigden, vindt aan het einde van de middag plaats bij het Rotterdamse uitvaartcentrum Hofwijk.

Het afscheid was begonnen met een herdenkingsdienst in het Maasgebouw bij De Kuip. Ook bij het stadion van Feyenoord hadden zich al veel supporters verzameld om afscheid te nemen van Moulijn.