Crocodile Dundee klaagt Australische overheid aan

Crocodile Dundee-acteur Paul Hogan is nog niet klaar met de Australische overheid. De 71-jarige acteur kibbelde jarenlang met Australië over een belastingschuld. Nu sleept Hogan de overheid voor de rechter en eist hij een schadevergoeding van 80 miljoen dollar.

De ruzie over Hogans vermeende belastingschuld kwam in november ten einde. Na een onderzoek van vijf jaar besloot de Australische overheid Hogan niet te vervolgen. Australië meende dat de acteur een belastingschuld van 15 miljoen Australische dollar had, maar Hogan ontkende dit in alle toonaarden.

De acteur beweert nu dat zijn imago heeft geleden onder het jarenlange neuzen in zijn financiën. "Zijn mogelijkheid om aan het werk te komen en reputatie zijn beschadigd", stelt een advocaat van de acteur. De schadevergoeding die Hogan eist moet zijn inkomstenderving dekken.

Hogan woont al jaren in de Verenigde Staten, waar hij belasting betaalt. Het geboorteland van de Australische acteur stelde echter dat Hogan fiscaal gezien nog steeds als Australiër wordt beschouwd. In augustus hield Australië Hogan een paar weken vast wegens de vermeende betalingsachterstand.


Crocodile Dundee (Foto: Novum)