Nederlanders vast voor wietteelt aan Spaanse kust

Aan de Costa Blanca zijn dinsdag drie Nederlanders aangehouden voor betrokkenheid bij grootschalige wietteelt. De politie rolde een plantage met zo'n tweeduizend planten op. De afgelopen maanden worden in het gebied vaker grotere plantages gevonden waar Nederlanders bij betrokken zijn, meldt een woordvoerder van de Guardia Civil woensdag.

De politie trof in een loods in de plaats Ondara de meeste planten aan. Naast de drie Nederlanders, van wie de leeftijd nog onbekend is, werden een Nigeriaan en een Ier gearresteerd. In een appartement in Benidorm werden nog eens tweehonderd planten gevonden. De woordvoerder kon niet direct zeggen welke rol die drie in de zaak spelen en of zij aan de Costa Blanca woonachtig zijn of niet.

De meeste planten werden aangetroffen in een professioneel opgezette plantage in de loods op een bedrijventerrein, meldt het Spaanse persbureau EFE. De Guardia Civil liet weten dat er voorheen weinig sprake was van grootschalige teelt in het gebied. Meestal worden er volgens de zegsman slechts enkele planten gevonden.