Van Wolfswinkel baalt van reserverol

Ricky van Wolfswinkel is in de laatste weken niet de koele afmaker, die hij bij de start van het seizoen was. De aanvaller van FC Utrecht scoorde dit seizoen al elf keer, maar mist in de afgelopen periode het vertrouwen van trainer Ton du Chatinier.

Van Wolfswinkel miste afgelopen weekend een penalty tegen Heracles Almelo (1-2) door de bal op ongecontroleerde wijze over het doel te jagen. "Een strafschop is een momentopname," was de reactie van de 21-jarige speler. "Ik heb dit seizoen ook op kunstgras tegen AGOVV een strafschop gemist. Die ondergrond ligt me niet zo."

Het bovenstaande antwoord lijkt er echter op te duiden dat Van Wolfswinkel niet lekker in zijn vel zit. De aanvaller kende een geweldige start van de competitie, waar zijn hattrick in het Europa League-duel tegen Celtic een hoogtepunt was. Nu wordt de speler echter met regelmaat aan de kant gehouden en wordt hij vervangen door Frank Demouge.

"Het gaat op dit moment niet tussen Frank en mij. Barry Maguire en ik moeten nu op 'tien' uitmaken wie er speelt," vervolgde Van Wolfswinkel zijn verhaal. "De trainers denken dat ik daar goed uit de voeten kan. Het is niet de positie die ik ambieer. Ik denk dat mijn kwaliteiten vooral in de spits liggen. Daar heb ik altijd gespeeld."

Van Wolfwinkel baalt overigens nog meer van het feit dat hij zijn plaats in de basis kwijt is. "Natuurlijk is het leuker als je altijd speelt en weet waar je aan toe bent. Met dit slechte gevoel over deze wedstrijd en de gemiste penalty blijf ik nog wel één à twee dagen zitten. De knop moet donderdag, als we voetballen tegen Napoli, zijn omgezet."