Geld stewardess Branson naar goede doel

Het geld dat opgehaald wordt met de vlucht van AirAsia waarbij Richard Branson als stewardess fungeert zal aan het goede doel worden geschonken. De stoeltjes voor de vlucht van Londen naar Kuala Lumpur zullen via een veiling worden verkocht. Een datum voor de happening is nog niet gepland.

Dat Branson in een stewardessenpakje op een vlucht moet fungeren komt voor uit een weddenschap tussen de Formule 1-teams van Virgin en Lotus Racing. Beide eigenaren van de teams hebben hebben een vliegmaatschappij en omdat Tony Fernandes van Lotus de weddenschap gewonnen heeft moet Branson in actie komen.

De miljardair en eigenaar van Virgin nam het sportief op in Abu Dhabi waar hij gisteren na afloop van de laatste race alvast een mantelpakje overhandigd kreeg. "Het gaat een vlucht tussen Londen en Kuala Lumpur worden," zei Fernandes tegen Autosport. "We hebben nog geen datum, maar ik was dit weekend alvast goed voorbereid. We hadden al een uniform en een badge meegenomen waar op stond: Richard Branson, stewardess."

"Het plan is om de stoeltjes te veilen en de opbrengst aan het goede doel te geven. De media van de hele wereld zal hierbij aanwezig zijn," zei Fernandes die uitkijkt naar de vlucht. "Vele jaren geleden gaf Richard Branson me een baantje en werkte ik voor hem, dus ik kijk erg uit naar het moment dat hij als stewardess - met geschoren benen - onderdanig aan mij is."