Aandewiel: "Heerenveen zal ons niet onderschatten"

NAC Breda neemt het vanavond in het kader van de KNVB Beker op tegen sc Heerenveen. Trainer Gert Aandewiel kijkt vooruit.

"Een uitwedstrijd tegen een gerenommeerde tegenstander", zegt de trainer. "Eerder dit seizoen hebben we van ze verloren, maar er is sindsdien veel gebeurd. Bij ons, maar ook bij hen. De speelwijze van Heerenveen is echter duidelijk. Er is wel wat met poppetjes geschoven, maar verder is het vrij consistent. We hebben een goed beeld van ze."

De verloren wedstrijd van eerder deze competitie zegt volgens Aandewiel niets meer. "Ze zullen ons vast niet onderschatten, ook al hebben we daar twee maanden geleden verloren. Dat zegt allemaal niets meer. Bovendien is het bekervoetbal. Het gaat maar om één wedstrijd en dus is verstoppertje spelen er niet bij. Wij willen ook gewoon proberen een ronde verder te komen."

Afgelopen weekend verloor afgelopen weekend met 2-1 van FC Groningen. "We begonnen goed daar. Daarna brachten we FC Groningen eigenlijk zelf terug in de wedstrijd door slordig te worden in balbezit. Daardoor konden zij wat meer gaan drukken en kwamen we als vanzelf in situaties terecht van waaruit ook de penalty's ontstonden. Dat was onnodig en dat besefte ook iedereen in de rust. Uiteindelijk waren we in de tweede helft nog dicht bij de gelijkmaker."