Uitslag FC Porto - Benfica

De Portugese topper tussen FC Porto en Benfica is gewonnen door de thuisploeg. Benfica werd met maar liefst 5-0 verslagen. Zowel Radamel Falcao als Hulk wisten tweemaal te scoren. Het andere doelpunt kwam op naam van Silvestre Varela.

FC Porto, koploper in Portugal, had in het eigen Estádio Dragão totaal geen moeite met nummer twee Benfica. Al na elf minuten opende Varela de score en binnen het half uur stond het al 3-0 in het voordeel van Porto. In een tijdbestek van vier minuten scoorde Falcao tweemaal.

Na rust drong Benfica aan, maar na ruim een uur spelen mocht Benfica, waar de spitsen Javier Saviola en Óscar Cardozo niet van de bank kwamen, met tien man verder. Luisao kreeg de rode kaart. Tien minuten voor tijd kreeg Porto een strafschop en dit buitenkansje werd benut door de Braziliaanse spits Hulk. Kort voor tijd scoorde Hulk zijn tweede doelpunt van de avond en bracht daarmee de 5-0-einstand op het scorebord.

Door de overwinning bedraagt de voorsprong van Porto na tien speelrondes al maar liefst tien punten.