Didulica: "Shirt ruilen kost 70 euro"

Joey Didulica heeft zich in een gesprek met RTV Noord-Holland openhartig uitgelaten over verschillende zaken bij AZ. Zo zouden selectiespelers geld moeten betalen als er tijdens de Europa League van voetbalshirt werd geruild.

"Ik denk dat de club er in financieel opzicht te veel uit de deelname aan de Europa League wil wringen," liet Diduclica in het interview weten. "We moeten bijvoorbeeld 70 euro betalen als we ons shirtje willen ruilen na de wedstrijd. Dat is toch een traditie in de Europa League en dat wordt nu op ons salaris ingehouden. Dan moet je ook geen keeper van vijf miljoen euro op de bank houden."

Didulica doelde daarmee op zijn eigen positie binnen de selectie van AZ. De sluitpost speelde op 11 september zijn laatste wedstrijd en moet sindsdien Sergio Romero, die aanvankelijk bij AZ wilde vertrekken, voor zich dulden. De trainingsresultaten zouden volgens de Australiër moeten bepalen welke doelman de voorkeur zou krijgen, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. "Het gaat niet om de beste, maar om de duurste. Die speelt uiteindelijk," aldus de sluitpost, die daarmee naar het transferbedrag van Romero refereerde.

Kew Jaliens bevond zich aan het begin van het seizoen ook in de bovengenoemde situatie. Didulica: "Hij was de beste speler tijdens de voorbereiding en werd ook aanvoerder. Maar in het eerste duel zat hij op de bank, omdat hij minder geld waard is dan anderen."