Uitslagen Engeland speelronde 9

Dit weekend is in Engeland de negende speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook wekelijks een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na negen speelronden.

Arsenal verslaat tiental van Manchester City

Arsenal heeft gisteren goede zaken gedaan in de Engelse Premier League. De selectie van trainer Arsène Wenger slaagde er namelijk in om de topper met Manchester City te winnen. Na negentig minuten stond er 3-0 op het scorebord.

Manchester City stond na vijf minuten al met tien spelers op het veld, nadat Dedryck Boyata een rode kaart had gekregen. Toch duurde het even voor Arsenal de overtalsituatie wist uit te buiten. In de eerste helft vond alleen Samir Nasri het doel. Vlak voor de thee miste Cesc Fabrégas de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar wist een penalty niet te verzilveren.

Na de pauze namen The Gunners alsnog meer afstand. In de 66e minuut was het Alex Song, die de bal tegen de touwen wist te werken. In de slotfase van de wedstrijd deed ook Nicklas Bendtner nog een duit in het zakje door te scoren.

Liverpool pakt eindelijk weer eens drie punten

Liverpool heeft afgelopen weekend eindelijk weer eens drie punten aan het totaal toe kunnen voegen. In de thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers was de formatie van trainer Roy Hodgson met 2-1 te sterk. Alle doelpunten waren overigens door de thuisploeg gemaakt.

Beide ploegen gingen met een gelijke stand (0-0) rusten, maar na de pauze veranderde dit beeld. In de 48e minuut bracht Sotirios Kyrgiakos de thuisploeg op voorsprong. De vreugde was echter van korte duur. Vijf minuten later schoot Jamie Carragher de bal namelijk achter zijn eigen doelman.

Uiteindelijk was het Fernando Torres, die het verschil wist te maken. De Spanjaard deed dit twee minuten na de gelijkmaker van Carragher. In het vervolg werd niet meer gescoord, waardoor Liverpool eindelijk weer eens drie punten in de pocket had. Hierdoor steeg de ploeg ook een plekje in de Premier League en staat nu achttiende.