Oleguer breekt neus tegen Auxerre

Ajax-verdediger Oleguer heeft dinsdagavond in de wedstrijd tegen Auxerre zijn neus gebroken. Door een rode kaart van André Ooijer in de tweede helft kwam Oleguer in het veld. Hij verving Miralem Sulejmani. In een duel met Dennis Oliech van Auxerre kreeg de Catalaan een tik op zijn neus met een bloedneus als gevolg.

Oleguer werd een paar minuten behandeld langs de kant, maar kon de wedstrijd gewoon uitspelen. De NOS weet te melden dat na het duel is geconstateerd dat hij zijn neus heeft gebroken. Hoe lang de Catalaan niet in actie kan komen is onbekend. Over twee weken staat de return tegen Auxerre op het programma. Aangezien Ooijer geschorst is voor deze wedstrijd is het te hopen voor trainer Martin Jol dat Oleguer kan spelen. Zo niet, dan heeft hij altijd Toby Alderweireld nog achter de hand.

Ajax won het duel met Auxerre met 2-1. De Amsterdamse doelpunten vielen in de eerste helft. Demy de Zeeuw knalde Ajax na zeven minuten al op voorsprong. Vlak voor rust werd de score verdubbeld door Luis Suárez op aangeven van Mounir El Hamdaoui.