[CL] Uitslag Ajax - AJ Auxerre

Ajax heeft de Champions League-wedstrijd tegen AJ Auxerre met 2-1 gewonnen. De Amsterdammers speelden een goede eerste helft en kwamen via goals van Demy de Zeeuw en Luis Suárez op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft had de ploeg het na het wegsturen van André Ooijer lastig, maar meer dan één treffer maakten de Fransen niet.

Ajax begon het duel tegen Auxerre met aanvallende intenties. De Amsterdammers kregen na vijf minuten spelen een kleine mogelijkheid via Demy de Zeeuw, maar hij kopte ruim over. Twee minuten later was het wel raak nadat Ajax de verdediging van de Fransen openreet, maar Rasmus Lindgren stuitte nog op doelman Olivier Sorin, maar De Zeeuw schoot daarna onberispelijk binnen: 1-0.

Ajax ging door met aanvallen, maar na 23 minuten tekende Roy Contout via een kopbal na een corner de gelijkmaker aan. Scheidsrechter Olegário Benquerença had echter in het vijfmetergebied een overtreding tegen Maarten Stekelenburg geconstateerd en keurde de goal af, waardoor Ajax goed wegkwam. Wat volgde was een rommelige eerste helft. Het was vlak voor rust Ajax dat er via een counter messcherp uitkwam en met Luis Suárez na aangeven van Mounir El Hamdaoui met buitenkant rechts in de lange hoek de 2-0 op de borden zette.

In de tweede helft kwamen twee ongewijzigde elftallen het veld op. Ajax begon met aanvallen, maar ook Auxerre probeerde haar aanvallende intenties te tonen. Na een fraaie aanval van Ajax kwam de Franse ploeg er snel uit, waardoor André Ooijer aan de noodrem moest trekken en met rood kon vertrekken. De vrije trap die volgde werd meteen door Valter Birsa onberispelijk binnengeschoten.

Ondanks dat het met een man meer was, stichtte Auxerre nauwelijks gevaar, maar halverwege de tweede helft moest Enoh toch een bal van de lijn halen. Ajax moest gedurende de tweede helft steeds verder terug, maar kwam er via Suárez een kwartier voor tijd toch nog gevaarlijk uit. De aanvaller verkeek zich evenwel op de mogelijkheid en raakte de bal zacht.

Zes minuten voor tijd werd het tien tegen tien nadat Auxerre-aanvaller Dennis Oliech slim dacht te zijn om met zijn hand de bal achter Stekelenburg te tikken, maar het werd opgemerkt en de Keniaan kon door zijn tweede gele kaart vertrekken. Niet veel later werd ook reserve-speler Jean-Pascal Mignot na commentaar op de leiding van het veld gestuurd. Nadat alle kruitdampen opgetrokken waren, stond na 90 minuten de 2-1 einduitslag op de borden.