FOK!ker filmt ufo boven Rotterdam

FOK!ker MrVanBraun heeft zondagochtend twee vreemde objecten waargenomen boven Rotterdam. Hij greep zijn videocamera en besloot een haarscherp filmpje te maken van de ufo's.

"Op zondagochtend stond ik rond 9 uur 's ochtends op", verklaart hij onder zijn YouTube-filmpje. "Ik stond op mijn balkon te roken toen ik twee bollen boven mijn huis zag. Wat je ziet is geen toeval. Normaal zie ik ze 's nachts en meestal eentje, geen twee. Nu zag ik ze voor het eerst overdag. De beelden zijn echt en bevinden zich nog steeds op de camera."

Wat het ook kan zijn geweest, het zijn volgens de FOK!ker geen satellieten. "NASA heeft dit soort lichtbollen ook in hun opnames staan op Youtube onder UFO's en geen satellieten. Ook zijn dit geen ballonnen, natuurverschijnsel e.d.", verklaart hij in zijn topic op het TRU-forum. Wel houdt hij een slag om de arm: "Het blijft een ONGEÏDENTIFICEERD VLIEGEND OBJECT. Dit kan dus alles zijn, en heeft niet gelijk met aliens etc. te maken."

Het filmpje, dat inmiddels ook op wetenschapsfora is verschenen, heeft al tot een reactie geleid van iemand die beweert astronoom te zijn. "Deze witte bollen krijg ik wekelijks voor de lens en tot op heden weet nog niemand om welk fenomeen het hier gaat. Ik dacht in eerste instantie aan een radiosonde die elke dag om ca 12 :00 worden opgelaten door het KNMI maar zij wezen dat af om die tijd in deze regio", vertelt deze. Hierna volgt een technisch verhaal dat duidelijk moet maken dat dit een serieuze aangelegenheid is.

Update 7.55 uur:

Er blijken nog meer FOK!kers te zijn die de vliegende objecten hebben waargenomen. "Hetzelfde zag ik ook in Rotterdam eind september, rond 4 uur 's middags", schrijft Yi--Long. "Als je nog voor het station bent, dus vanuit het zuiden richting het station loopt (richting de hoofdingang), kon je het van rechts naar links zien overvliegen. Ik had nog even gelet op de windrichting, maar het leek de andere kant op te gaan." Deze FOK!ker zag er slechts eentje vliegen.

FireFox1 heeft ze laatst ook zien vliegen. Hij meent ze te hebben gezien boven Amsterdam. "Heb ik eerder gezien", beweert hij. "Toen waren het er vijf. Ze zweefden toen (ongeveer) boven het AMC in Amsterdam."

Niemand heeft echter enig idee wat de bollen zouden kunnen zijn geweest. Ook het Ministerie van Defensie heeft nog geen verklaring afgegeven, noch het KNMI. We wachten in spanning af...


Ruimteschip of weerballon? We wachten in spanning af...