Krul baalt van beenbreuk Ben Arfa

Tim Krul denkt dat Newcastle United het zonder Hatem Ben Arfa een stuk lastiger krijgt om zich te handhaven in de Premier League. De ploeggenoot van de Nederlandse doelman staat enkele maanden aan de kant met een dubbele beenbreuk. Die liep hij zondag hij op na een zware overtreding van Nigel de Jong.

"Dit is natuurlijk zwaar triest voor Newcastle", zegt de jeugdinternational, die het incident vanuit de verte zag gebeuren, aan Novum Nieuws. "Ik stond er ver vandaan en heb Nigel na de wedstrijd ook niet meer gesproken. Ben Arfa is volgens Krul een van de belangrijkste spelers van de club. "Hij is iemand die vier man uit kan spelen en dan ook nog eens kan scoren. Zonder hem wordt het moeilijker om ons doel, handhaving in de Premier League, te bereiken.

Zelf beleeft Krul in Newcastle momenteel mooie tijden. Door een blessure van Steve Harper is de 22-jarige Hagenaar de laatste weken eerste keus onder de lat. "Het is fantastisch dat ik elke week in de Premier League keep. Daar heb ik jaren op gewacht. Het is alleen jammer dat we de laatste twee wedstrijden hebben verloren."

Momenteel is Krul even terug in Nederland om zich met Jong Oranje voor te bereiden op de dubbele confrontatie tegen Oekraïne. De winnaar plaatst zich voor het jeugd-EK van volgend jaar. "Oekraïne heeft veel goede technische spelers", weet de keeper, die al een dvd van de komende tegenstander heeft bekeken. "Ze laten zich gemakkelijk vallen, soms zelfs zonder dat ze worden aangeraakt. Het wordt nog een zware klus."