Foutparkeren kost je een kratje bier

Een Weense politieagent is op non-actief gesteld wegens corruptie. In plaats van een parkeerbon uit te delen, wilde de agent een oogje dichtknijpen in ruil voor een kratje bier.

De bewuste agent meende in april een politieauto te zien staan op een plek waar het verboden is te parkeren. Omdat de 28-jarige Bromsnor de beroerdste niet is, schreef hij de tekst 'dat kost je een kratje bier' op de parkeerbon en stopte deze onder de ruitenwisser, zo hoorde de rechter gisteren.

De eigenaar van de auto bleek echter helemaal geen agent te zijn. Hij bekende voor de lol een politievlag aan zijn auto te hebben gemaakt. Desalniettemin verscheen hij nog dezelfde dag bij een ander politiebureau met een kratje bier.

"Ik dacht echt dat het de auto van een collega was", verdedigde de corrupte smeris zich. "Ik wilde hem niet laten opdraaien voor een lullige parkeeractie." De politieman werd echter direct geschorst en is gisteren veroordeeld tot het betalen van een boete van maar liefst 7200 euro. Daarnaast is de politie een eigen onderzoek gestart naar de beste man, die zou kunnen leiden tot het ontslag van deze agent.