Maaskant: "Wisla Krákow vergelijkbaar met PSV en Ajax"

Robert Maaskant, voormalig trainer van NAC Breda, koos een maand geleden voor een avontuur bij het Poolse Wisla Krákow. De trainer liet vandaag weten geen spijt te hebben van dit besluit.

Wisla Krákow wil zich over enkele jaren weer als topclub in de Poolse competitie profileren. "De club wil weer naar de Champions League en dus moet je eerst kampioen worden. We gaan er vol voor. Dit seizoen willen we meedoen, volgend jaar is er maar één doel: kampioen worden. We zijn alleen een hoop spelers kwijtgeraakt," liet Maaskant weten.

"In de voorbereiding hebben ze met twaalf jongens gewerkt en we zijn nu nog bezig de groep compleet te maken. De selectie is niet uitgebalanceerd, al is er zeker kwaliteit en ervaring."

Daarnaast is voetbal volgens Maaskant erg populair. "Het voetbal leeft hier enorm, zeker ook met het oog op het EK van 2012 in Polen en Oekraïne. Er wordt hier waanzinnig gebikkeld en in een enorm hoog tempo gespeeld. Individuele kwaliteit is absoluut aanwezig, alleen is de volwassenheid in tactisch opzicht matig. Maar er kunnen mooie dingen gebeuren."

Maaskant was liever naar een Nederlandse topclub gegaan, maar deze diende zich niet aan. Daarom koos de oefenmeester voor een vertrek naar Polen. "In Nederland zijn de topclubs nog wel een tijdje bezet, maar met Wisla zit ik óók bij een topclub. Je kunt het vergelijken met Ajax en PSV. Ik heb het geweldig naar mijn zijn, zit in een leuke stad en bij de club is alles goed geregeld. Ik merk aan mezelf dat dit voor mij een heel goede start is."


Robert Maaskant (Wikimedia Commons/Paulblank)