Facebook-pedo blijkt 12-jarig meisje

Een wanhopige moeder uit het Australische Sydney klopte vorige maand aan bij de politie met de mededeling dat een pedofiel haar twaalfjarige dochter lastigviel via Facebook. Het politieonderzoek dat hierop volgde heeft de Australische federale politie een hele maand beziggehouden. Uiteindelijk kwamen de speurneuzen uit bij een ander twaalfjarig meisje.

Een hacker wist vorige maand het profiel van het meisje te kraken en probeerde hiermee informatie over het meisje los te peuteren bij haar vrienden. Deze persoon wist ook het adres van het meisje en haar ouders en misbruikte haar profiel om dreigementen te uiten op de pagina van haar moeder.

"Geef me je dochters verdomme", luidde een van de dreigementen. "Ze houden van me en ik houd van hen. Je weet dat je ze nooit voorgoed bij me vandaan kunt houden." "Ik zal je meisjes vinden", schreef de 'pedofiel' in een andere reactie. Toen de stalker het meisje ook nog pornografische afbeeldingen stuurde, vond moederlief het welletjes en deed aangifte.

De politie is bijna een maand bezig geweest met het onderzoek naar de dader. Toen ze deze eenmaal hadden gevonden, heeft de politie de zaak snel laten vallen. Omdat de pedofiel een twaalfjarig meisje is, kunnen ze er niets tegen doen. Volgens de policy van Facebook moeten de gebruikers minimaal dertien jaar oud zijn.