Coulthard: "Red Bull wordt kampioen"

De laatste fase van het kampioenschap gaat nog heel spannend worden. De meningen over wie er kampioen gaat worden, zijn dan ook aardig verdeeld. Oud-coureur David Coulthard denkt dat Red Bull, het team waar hij zelf vier jaar voor reed, kampioen gaat worden, omdat zij de beste auto hebben.

In zijn column voor The Telegraph schreef hij: "Het verschil tussen de eerste vijf coureurs is maar twintig punten, minder dan wat je voor een zege krijgt. Het is dan ook lastig te voorspellen wie op 14 november kampioen wordt in Abu Dhabi. Het lijkt er echter op dat Red Bull favoriet is. Mensen zullen zeggen dat ik dat schrijf, omdat ik een professionele relatie met het team heb, maar ik ben er zeker van dat ik geen bedankje zal krijgen voor het opvoeren van de druk."

"De realiteit is dat ze het snelste pakket hebben en het gat met de concurrentie groter wordt. De komende twee races, in België en Italië, kunnen alle kanten op gaan, maar de races buiten Europa lijken in het voordeel van Red Bull te zijn", zo vervolgde de winnaar van dertien grands prix. "Ze kunnen domineren in Singapore, Japan, Brazilië en Abu Dhabi, terwijl Korea nog een grote onbekende is."

"Elke Formule 1-fan weet echter dat het niet zo simpel ligt. Hamilton, Button en Alonso hebben al eens een wereldkampioenschap gewonnen, en ervaring zal erg belangrijk zijn", besloot de Schot. "Bovendien kunnen McLaren en Ferrari nog met wat nieuwe onderdelen komen en ook speelt geluk natuurlijk nog een rol. Je weet nooit wat er in deze sport kan gebeuren, en daarom houden we er allemaal zo van.".