Grote verschillen in salaris bij Real Madrid

Cristiano Ronaldo en Kaká, de best betaalde spelers van Real Madrid, verdienen jaarlijks acht miljoen euro méér dan de slechtst betaalde speler. Althans, dat meldt de Spaanse krant Marca, die beweert over de salarisindeling van de club te beschikken.

Rafael van der Vaart heeft met een netto jaarsalaris van drie miljoen euro weinig reden tot klagen. Er is in de Spaanse hoofdstad echter een tiental spelers dat nog meer euro's mag opstrijken. Cristiano Ronaldo en Kaká zijn de absolute grootverdieners met negen miljoen euro netto.

Sergio Ramos en aankoop Ricardo Carvalho verdienen net iets meer dan Van der Vaart, terwijl het salaris van Iker Casillas (5,7 miljoen), Mesut Özil (5 miljoen), Xabi Alonso, Karim Benzema (beiden 4,5 miljoen) en Gonzalo Higuain (3,5 miljoen) ook niet onaardig is.

Opvallend is dat Sami Khedira met 1,2 miljoen euro aanzienlijk minder verdient dan de andere topaankoop van deze zomer, Mesut Özil. Spelers als Angel di Maria (2 miljoen) en Royston Drenthe (2,5 miljoen) hebben het wat dat betreft beter voor elkaar. Doelman Antonio Adán is met 650.000 euro de slechtst betaalde Madrileen.