Mexicaanse homo's mogen kind adopteren

Het Mexicaanse Hooggerechtshof heeft bepaald dat een wet die homoseksuelen toestaat om kinderen te adopteren wordt gehandhaafd. De rechters verwierpen met negen stemmen voor en twee tegen een klacht van federale aanklagers die meenden dat de wet ervoor zorgt dat kinderen niet worden beschermd tegen de mogelijke gevolgen van discriminatie.

Het hof stemde vorige week al over een ander deel van de wet, waarin staat dat homoseksuelen met elkaar kunnen trouwen. Ook dit deel bleef gehandhaafd.

De rechters meenden dat nu het homohuwelijk goedgekeurd is, het discriminatie zou zijn om homoseksuele stellen te beschouwen als minder capabel voor het ouderlijk gezag dan heteroseksuele stellen.

De rooms-katholieke kerk verzette zich fel tegen de wet. Kardinaal Juan Sandoval zei eerder dat de rechters mogelijk betaald zijn door het gemeentebestuur van Mexico-Stad om de wet goed te keuren. Het hof verwierp maandag de opmerkingen van de kardinaal.

De wet is alleen van kracht in Mexico-Stad, maar andere staten moeten huwelijken en adopties die in de hoofdstad zijn goedgekeurd respecteren.