Ruim honderd vermisten na aardverschuiving China

In de zuidwestelijke Chinese provincie Guizhou worden minstens 107 mensen vermist na te zijn bedolven door een aardverschuiving die het gevolg was van zware regenval. Er is weinig hoop dat zij zullen worden gered; het reddingswerk wordt bemoeilijkt doordat de grond op berghellingen door aanhoudende regen instabiel blijft.

De aardverschuiving deed zich maandagmiddag voor in het dorp Dazhai. Zoekapparatuur en speurhonden zijn naar het rampgebied gebracht, maar tot dusver is er geen enkel teken van leven opgevangen, zei een lid van de plaatselijke brandweer tegen de Chinese staatsomroep. "Bijna de halve heuvel is naar beneden gekomen en heeft twee dorpsgemeenschappen bedolven", zei hij. Vanwege gevaar voor nieuwe aardverschuivingen moest het reddingswerk maandagavond worden onderbroken.

Grote delen van het zuiden van China zijn de afgelopen week getroffen door overstromingen. Daarbij zijn minstens 239 mensen omgekomen, terwijl 109 worden vermist - de vermisten van maandag nog niet meegerekend. De afgelopen twee weken moesten volgens het ministerie voor burgerzaken meer dan drie miljoen mensen hun woningen verlaten.