'Palacios moet Touré opvolgen bij Barça'

Barcelona heeft volgens El Mundo Deportivo zijn vizier gericht op Wilson Palacios. De middenvelder van Tottenham Hotspur is de potentiële opvolger van Yaya Touré, die aast op een vertrek bij Barça.

De 25-jarige Palacios heeft zich bij Tottenham in de basiself gespeeld onder manager Harry Redknapp en kwalificeerde zich met The Spurs voor de Champions League. Hondurees international Palacios kwam in januari 2009 voor ruim twaalf miljoen euro over van Wigan Athletic.

FC Barcelona zou de ontwikkeling van de WK-ganger van Honduras nauw op de voet volgen. Gezien de huidige situatie van Touré bij de Catalanen kan Palacios worden beschouwd als een mogelijke opvolger van de Ivoriaan, die lijkt aan te sturen op een vertrek uit Spanje.

Touré gaat vermoedelijk de overstap maken naar de Premier League. Manchester City (waar broer Kolo Touré speelt), Manchester United, Arsenal en Chelsea zouden wel oren hebben naar de international van Ivoorkust. Zowel Touré als Palacios zijn actief op het WK in Zuid-Afrika.