[Video] Van der Sar: "Mooiste herinnering aan WK 1998"

Edwin van der Sar heeft de mooiste herinnering aan het wereldkampioenschap in 1998 in Frankrijk. "De hele entourage, de sfeer in de groep. Dat stadion in Marseille tijdens de halve finale tegen Brazilië. De ene helft geel, de andere helft Oranje. Het was zowel een hoogtepunt als - door het verlies - een dieptepunt, maar het hele toernooi was geweldig", aldus de doelman van Manchester United op de site Ons Oranje van de KNVB.

Van der Sar neemt morgen bij de oefenwedstrijd tegen Hongarije officieel afscheid als international. Hij vindt het wel jammer dat hij zijn beste acties niet voor Oranje heeft gedaan. "Ik zal ermee moeten leren leven dat ik in Oranje nooit de ultieme redding heb verricht, zoals bij Manchester United in de Champions Leaguefinale. Die penalty's tegen Zweden op het EK 2004 in Portugal tellen niet mee, vind ik. Want ze bezorgden ons geen beker, we bereikten er slechts de halve finales mee. Maar al met al kan ik redelijk tevreden terugkijken op de prestaties bij Oranje."

Hij gaat het WK in Zuid-Afrika volgen in Spanje. "Ik weet nog niet of in ons verblijf een tv is. Anders wordt het een restaurant, een club, een bar. Waarschijnlijk stop ik op het laatst nog wel iets oranje in mijn koffer."