Menchov: "Er zit groei in"

Denis Menchov werd vandaag derde in het eindklassement van de Ronde van Romandië. De Rus van de Rabobank-formatie, vorig jaar nog winnaar van de Giro d'Italia, eindigde achter Alejandro Valverde en Simon Spilak en was tevreden met zijn resultaat.

"Het was hier moeilijk om te winnen," zei Menchov op Rabosport.nl. "Valverde is in een hele goede vorm en ik ben redelijk goed, maar nog lang niet super. Maar dat is niet erg. Voor mij was het belangrijkste om mij te testen en dat is de laatste drie dagen eigenlijk heel goed verlopen. Iedere dag ging het ook iets beter. Er zit groei in en dat moet."

Menchov is bezig met zijn opbouw naar de Tour de France toe en zal, in tegenstelling tot zijn ploeggenoten Robert Gesink en Laurens ten Dam, niet de Pyreneeën-etappes van de ronde gaan verkennen. De Rus prefereert een week rust.

"Helaas kan ik er nu niet bij zijn. Meteen na deze ronde doorgaan, dat kan niet. Ik neem nu een week vakantie en ga tijdens het eerste deel van de Giro nog een paar dagen naar de Pyreneeën. Misschien samen met Juan Manuel Garate. De Alpenetappes verken ik later ook nog. De Dauphiné is de laatste grote voorbereidingskoers. Dan moet ik al beter zijn dan deze ronde, maar dat gaat wel goed komen."