Stijnen: "Vertrek Advocaat is beschamend"

Dick Advocaat besloot vanmiddag redelijk verrassend afscheid te nemen als bondscoach van België. Stijn Stijnen is zijn grote criticaster en is boos en verbaasd over het rigoureuze besluit van de Nederlandse keuzeheer.

Advocaat was pas sinds afgelopen zomer eindverantwoordelijke bij De Rode Duivels. Doelman Stijnen had sindsdien geen trek meer in het nationale elftal en bedankte zolang Advocaat bondscoach was. "Het is veel te vroeg om te oordelen over een eventuele terugkeer", zegt Stijnen tegen Sporza. "Maar ik denk dat iedereen wel van zijn stoel geblazen is, hoewel sommigen het misschien wel hadden voelen aankomen."

"Dit is gewoon beschamend, ik heb er geen andere woorden voor. Dit is lachen met het Belgische volk en het Belgische voetbal. Hij zet iedereen te kijk, of 'in z'n hempie'. Ik heb een paar keer gezegd dat dingen mij stoorden", vervolgt de keeper van Club Brugge. "Dat werd mij niet in dank afgenomen, want Advocaat was toch 'een man van zijn woord'."

Een nieuwe Belgische bondscoach lijkt het meest logische gevolg. Stijnen: "Tja, er zijn al zoveel keerpunten geweest, ik denk dat het nu tijd is voor een grondige schoonmaak. Nu zijn er fouten gemaakt en daar moeten ook conclusies uit getrokken worden. Wie of wat, dat is mijn zorg niet, maar ik denk niet dat we dit zomaar kunnen accepteren."