Scorsese maakt eerste film in 3D

Ook Martin Scorsese is overstag voor 3D-technologie. De filmmaker gaat zijn volgende film 'The Invention of Hugo Cabret' uitbrengen in 3D. Dat schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Brian Selznick, dat zich afspeelt in het Parijs van de jaren dertig. Het gaat over een weesjongen die op een metrostation woont en een kapotte robot vindt, die hij probeert te repareren. De enige naam die tot nu toe aan de film is verbonden is Sacha Baron Cohen, die een bewaker van het metrostation speelt.

Het is nog niet duidelijk hoe Scorcese het project gaat aanpakken, maar vaststaat dat hij de film met 3D-camera's opneemt. Hij gaat de film dus niet met normale camera's opnemen en vervolgens overzetten naar 3D. Dit gebeurt geregeld, maar is volgens kenners een inferieure techniek. Hoe dan ook is het maken van een 3D-film een primeur voor de vermaarde 67-jarige regisseur.

De opnames voor 'The Invention of Hugo Cabret' gaan in juni in Londen van start. De release staat gepland voor december 2011.

Scorsese maakt eerste film in 3D
Scorsese maakt eerste film in 3D (Foto: Novum)