Wenger: "Fàbregas was klaar om te spelen"

Arsenal behaalde gisteren in het Emirates Stadium een 2-2 gelijkspel tegen een superieur Barcelona. Francesc Fàbregas, die vooraf een vraagteken was, viel geblesseerd uit. Manager Arsène Wenger vertrouwde erop dat 'Cesc' fit aan het duel begon.

"Je moet vertrouwen op de medische staf en op wat de speler zegt. Cesc is 's ochtends getest en men zei dat hij klaar was om te spelen", aldus Wenger op de clubwebsite. Fàbregas liep in de slotfase, toen hij Arsenal met een strafschop op 2-2 had gezet, een zware blessure op. Hoe lang hij uit de roulatie is, moet nog blijken.

Wenger gaat er vanuit dat de aanvoerder zaterdag (thuis tegen Wolverhampton) in ieder geval afwezig is. De Spanjaard mist dinsdag de return tegen zijn oude club vanwege een schorsing. In de eerste helft van de kraker tegen Barça vielen William Gallas en Andrei Arshavin al uit met een kuitblessure.

"Voor William is het seizoen denk ik voorbij. Ik heb met hem een gok genomen en dat pakte niet goed uit. Daar heb ik wel spijt van", zegt Wenger. De Fransman ziet ondanks de slechte uitgangspositie genoeg kansen voor Arsenal om in Camp Nou te stunten. "Aan de bal konden we vaak voor gevaar zorgen, dus daar moeten we dinsdag ook voor gaan."