Rijkaard na nederlaag: "Zonder kwaliteit ben je nergens"

Galatasaray leed gisteren een pijnlijke nederlaag tegen aartsrivaal Fenerbahçe. De club zag hierdoor de kansen op de titel danig slinken.

Vanzelfsprekend was coach Frank Rijkaard zeer teleurgesteld na afloop. "We geven cadeautjes weg", verzuchtte Rijkaard tegenover Sportweek. Een afstandsschot van Selçuk Sahin werd niet goed beoordeeld door doelman Leo Franco.

Rijkaard vindt het niet terecht om alleen zijn keeper de schuld te geven van het verlies. "Dat zou wel heel makkelijk zijn. We winnen samen en we verliezen samen. Het was tegen Fenerbahçe geen kwestie van gebrek aan mentaliteit, wel van kwaliteit. Je kunt hard werken, maar zonder kwaliteit ben je nergens."

Het wordt voor Galatasaray nu wel heel moeilijk om nog kampioen te worden. De achterstand op koploper Bursaspor bedraagt vijf punten. Rijkaard: "Het is nog niet uitzichtloos, maar moeilijk wordt het wel. Tegen Fenerbahçe hadden we onze slag kunnen slaan, dit is een grote teleurstelling. Een nederlaag tegen een naaste concurrent is slecht voor het moraal."