Man met kettingzaag jaagt Zweden schrik aan

Een man met een ronkende kettingzaag heeft de inwoners van het Zuid-Zweedse Klippan afgelopen nacht de stuipen op het lijf gejaagd. De 25-jarige man achtervolgde met de motorzaag in zijn handen nietsvermoedende voorbijgangers. Tijdens de achtervolging riep hij dat hij hen wilde vermoorden.

De politie rukte even na enen vannacht uit na een schokkend telefoontje. De man vertelde dat hij en anderen achterna werden gezeten door een man met een lopende kettingzaag. 

Terwijl de gek met de kettingzaag zijn slachtoffers op de hielen zat, riep hij dreigementen uit dat ze er allemaal aan zouden gaan. Tijdens de achtervolgingen bewees hij de plantsoenendienst van het achtduizend zielen tellende stadje nog een dienst door onderweg takken van onschuldige bomen te zagen.

Gelukkig raakte geen van de slachtoffers gewond. Allen wisten op veilige afstand van hun belager te blijven. De lokale politie heeft de wannabe-Leatherface weten te overmeesteren en zijn kettingzaag in beslag genomen. "Tijdens het verhoor heeft de man een verklaring afgegeven", laat de politie weten. "Hierover wil ik nog niets kwijt, wel dat de man stomdronken was."


Leatherface is back!