Virgin kampt met betrouwbaarheidsproblemen

De problemen met de auto van Virgin Racing houden aan. De twee coureurs van Virgin, Timo Glock en Lucas Di Grassi, reden in totaal 42 ronden in de twee vrije trainingen op Albert Park. Eerder bleek al dat het Britse team een te kleine brandstoftank in de auto heeft gebouwd. Hierdoor wordt het naast de betrouwbaarheidsproblemen nog lastiger om aan de finish te komen.

In de vrije trainingen op Albert Park hadden de twee Virgin-coureurs problemen met de versnellingsbak. Ontwerper van Virgin Racing Nick Wirth: "Met Lucas maakten we een goede ochtendsessie mee. Het doel was om de auto te testen en Lucas veel ronden te laten rijden om te wennen, en dat is gelukt. Jammer genoeg verstoorden een probleem met een olieleiding en een probleem met een telemetriesensor zijn middagtraining."

"Timo reed zo weinig vanwege een probleem met het oliesysteem van de versnellingsbak. Tijdens de lunchpauze probeerden we dat te verhelpen, maar het kostte meer tijd en daarom kwam Timo pas laat in actie. Ondanks de weinige rondjes was hij tevreden met de auto. De dag verliep bepaald niet soepel voor ons, maar we zien wel progressie sinds Bahrein en aan dat lichtpuntje houden we ons vast."