Webber wil meer actie op het circuit zien

De Formule 1-bazen moeten volgens Mark Webber veel verder gaan dan het op kleine schaal aanpassen van de regels. Om echt het inhalen te bevorderen is het verplichten van een extra pitstop niet genoeg. De Australiër pleit voor veel rigoreuzere maatregelen.

Na de openingsrace in Bahrein is er een storm van kritiek losgebarsten op de regels voor 2010. Webber mengt zich hierin en wil dat gevechten op de baan weer mogelijk zijn. "Ik denk dat we zoveel pitstops moeten kunnen hebben als we willen, maar de mensen en de rijders willen actie op de baan," zei de Australiër tegen Autosport.

"We proberen het issue al vele jaren op te lossen, maar als je een Touring Car-race bekijkt dan halen ze elkaar ook niet iedere ronde in. Ik denk dat de balans de laatste jaren goed was, want je wilt ook geen IRL-race hebben waarbij ze elkaar tien keer per ronde inhalen. Je wilt een move die slaagt en het is de kwaliteit van de actie met respect voor beide rijders."

"Wat me het meest tegenviel in Bahrein was dat ik verwachtte dat het inhalen lastig zou worden, maar er was gewoon geen mogelijkheid, niet het kijken, niets. Dat was de grootste schok voor mij. Toen Jenson Button Michael Schumacher bijhaalde dacht ik dat hij een kans zou hebben, omdat hij een snelheidsvoordeel had, maar het was gewoon niet mogelijk."

De Australiër verwacht dat de races in zijn eigen land en in Maleisië identiek zullen verlopen aan die van Bahrein. Later in het jaar kunnen er nieuwe strategiën boven komen, maar actie om het probleem structureel aan te pakken blijft wel nodig.