Sponsors nemen BV Veendam over

BV Veendam is gered. De Groningse eerstedivisionist heeft een akkoord bereikt met sponsor Jans Norder over het bedrag dat de ondernemer nog moest overmaken, meldt RTV Noord. Als onderdeel van het akkoord worden het bestuur en de Raad van Commissarissen vervangen. Norder neemt dan samen met andere geldschieters Koos Gjaltema en Ruud Sanders effectief de eerstedivisionist over.

Veendam verkeerde al langere tijd in financiële problemen. De afgelopen tijd werd de nood zo hoog dat oud-bestuurslid en sponsor Norder voor de rechter werd gedaagd. De geldschieter had een contract getekend waarin hij 1,4 miljoen euro aan de club beloofde. Volgens Norder was dat contract echter vooral bedoeld om de proflicentie van de KNVB veilig te stellen.

De rechter besliste uiteindelijk dat Norder 750 duizend euro moest betalen, maar Norder weigerde dat. Verschillende pogingen om de zaak te schikken liepen daarna op niets uit terwijl Norder en het bestuur van Veendam elkaar via de media de zwarte piet toespeelden.