Button blijft vertrouwen houden

McLaren-coureur Jenson Button kende een enigszins teleurstellende race in Bahrein. De Britse Formule 1-coureur won vorig jaar de race nog voor Brawn GP, maar dit jaar kwam de wereldkampioen er niet aan te pas. Button vindt dat de balans van de MP4-25 nog beter op zijn rijstijl aan zal moeten gaan sluiten.

"Nee, hoor, ik maak me totaal geen zorgen. Wat ik moet doen, is een balans in de auto vinden die beter bij mijn rijstijl past. Daarover ben ik in gesprek met mijn ingenieurs," zei Button die in Bahrein op twintig seconden van zijn teamgenoot Lewis Hamilton eindigde. "Als iets niet honderd procent klopt, loop je in de Formule 1 achter de feiten aan. En dan heb ik ook nog eens Lewis als teamgenoot, hij is een fenomenale coureur. Bij McLaren krijgen we allebei gelijke kansen, daar ligt het écht niet aan."

De Brit overlegt ondertussen druk met zijn ingenieurs om tot een auto te komen die meer op hem afgestemd is. Hierbij zijn al ideeën geopperd. "Dat is zeer bruikbaar, we gaan snel kijken op welke vlakken we stappen kunnen zetten. Mijn prioriteit is meer snelheid meenemen in de kwalificatie, want daar ging het afgelopen weekend mis," zei de McLaren-rijder die in Australiër verder naar voren hoopt te komen. "Op zich was het geen slecht weekend, al had ik niet op een zevende plaats gehoopt, maar meer zat er helaas niet in. Ik denk dat ik in Melbourne beter kan presteren."