"Problemen Virgin VR-01 opgelost"

Volgens technisch directeur Nick Wirth zijn de problemen die Virgin Racing met de VR-01 had opgelost. De nieuwe Formule 1-renstal kampte tijdens de wintertests met veel hydraulische problemen en verloor daarom veel kostbare testtijd. Nieuwe onderdelen moeten het probleem nu oplossen.

"We denken de hydraulische problemen te hebben opgelost," meldde Wirth, die er aan toevoegde dat het team door de problemen de potentie van de auto niet heeft kunnen laten zien. "We hebben tijdens de testsessies geen kans gezien om tijden neer te zetten met een lichte auto op superzachte banden. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag zullen we een eerste indicatie krijgen van hoe we er voor staan ten opzichte van de andere teams, maar echt weten doen we het pas na de kwalificatie op zaterdag."

Virgin introduceert voor de eerste Grand Prix in Bahrein komend weekend enkele nieuwe aërodynamische en mechanische onderdelen. "Die zouden onze wagen beduidend sneller moeten maken," zegt Wirth die er aan toevoegde dat het team voor de race in Australië wederom enkele nieuwe onderdelen mee zal brengen voor Timo Glock en Lucas di Grassi.