Vos gaat weer baanwielrennen

Marianne Vos zal dit jaar weer aan baanwielrennen gaan doen. De olympisch kampioene op de puntenkoers gaat zich richten op het omnium en op de ploegenachtervolging. Daarnaast wil het multitalent in Londen ook voor goud gaan op de weg.

"Het omnium is mij met die combinatie van uithoudingsvermogen en sprint op het lijf geschreven," zegt Vos die volgend jaar ook graag aan het WK in Apeldoorn deel wil nemen. "Het is natuurlijk leuk voor eigen publiek op jacht te gaan naar een wereldtitel. Met de ploegachtervolging kunnen we in Nederland een zeer sterke ploeg op de been brengen. We moeten proberen voor het hoogst haalbare te gaan. Samen met de wegwedstrijd zou ik het liefst op drie olympische onderdelen uitkomen."

Vos won in Peking het goud op de puntenkoers, maar dat onderdeel is van de olympische kalender geschrapt. In China kwam ze ook uit op de weg en in de tijdrit, maar daarin boekte ze geen succes. Recentelijk werd de 22-jarige wielrenster voor de tweede maal op rij wereldkampioene veldrijden.