De Jonge: "Heerenveen moet sterker worden"

Sc Heerenveen is na de nederlaag vandaag tegen FC Groningen dieper in de problemen geraakt. De Friezen bezetten momenteel de veertiende plaats in de Eredivisie en zitten maar drie punten boven de streep van de nacompetitie. Trainer Jan de Jonge beseft dat er bij zijn team een knop om moet en dat er geknokt moet worden voor de punten.

"We moeten heel goed beseffen dat we nu toch echt aan de bak moeten. We moeten elke wedstrijd benaderen alsof het onze laatste is. Wij moeten nu nergens naar kijken. De ranglijst erbij halen is zinloos. We moeten simpelweg meer punten gaan pakken," zei de oefenmeester die vindt dat de eerste goal van Tim Matavz nooit had mogen vallen. "Als je echt goed verdedigt, kan het met drie tegen één geen goal zijn." De tweede helft bood aanknopingspunten. "We moeten een beter team worden. Dat heb ik in de tweede helft gezien en dat moet een leidraad zijn."

Heerenveen kampt het hele seizoen al met grote problemen op het middenveld. Hoewel een belangrijke troef, Geert Arend Roorda, weer fit is wil De Jonge hem heel erg voorzichting weer gaan brengen. De Fries kwam door zijn blessures dit jaar nog niet in actie voor Heerenveen. "Voor mij is het geen optie om een risico met Geert Arend te nemen. Een nieuwe tegenslag betekent het einde van zijn voetbalcarrière, vrees ik. We bekijken het van week tot week. Het liefst zou ik al een beroep op hem hebben gedaan, want hij is een goede speler."