Man faket eigen crematie

De politie van Zuid-Korea heeft een man opgepakt die zijn eigen dood in scène heeft gezet. Daarnaast wist hij zelfs zijn crematie te ensceneren. Zo wisten de 51-jarige Chung en zijn 49-jarige vrouw Ahn omgerekend bijna een miljoen euro aan verzekeringsgeld binnen te halen.

Het stel kwam op het idee toen hun bedrijf in Indonesië in de problemen kwam. De vrouw besloot aan zes Koreaanse verzekeraars de dood van haar man op te geven, die op een Indonesisch eiland na een motorongeluk het leven liet.

Om het officieel te maken, werden Indonesische artsen omgekocht voor een overlijdensakte, die hierop naar de Koreaanse ambassade in Jakarta werd gestuurd. Vervolgens filmde Ahn een heuse crematie om duidelijk te maken dat er van Chung niets meer over was dan een hoopje as.

De politie van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft de man inmiddels gearresteerd. Naar een behulpzame neef van het stel wordt nog naarstig gezocht. 

Chung en Ahn zijn overigens niet de enigen die op deze manier de verzekering een poot willen uitdraaien. "Er zijn meer gevallen van in scène gezette sterfgevallen bekend", aldus een politiewoordvoerster. "Dit is echter wel de eerste keer dat iemand in het buitenland overlijdt."


Wie nu op ideeën is gekomen, kan hier vast oefenen op de afscheidsceremonie...