Nijland op huurbasis naar Willem II

Stef Nijland speelt voor de rest van het seizoen op huurbasis bij Willem II. De aanvaller wordt door PSV voor de duur van een half seizoen verhuurd aan de Tricolores en zal op 4 januari aansluiten bij de spelersgroep van trainer Alfons Groenendijk.

Willem II meldt in een persbericht dat in de eerste week van het nieuwe jaar de formaliteiten worden afgewikkeld. De talentvolle aanvaller werd door PSV in een eerder stadium van FC Groningen overgenomen.

In Eindhoven beleefde Nijland nog geen echte doorbraak. Voor PSV speelde de voorhoedespeler vorig seizoen veertien wedstrijden. Bij FC Groningen was Nijland in 23 wedstrijden actief en daarin scoorde hij vier keer.

Nijland, die een contract tot 2013 heeft bij PSV, kon afgelopen zomer ook al naar Willem II. Dat gebeurde echter niet. Henry van der Vegt, technisch directeur, is blij dat het de Tilburgers nu wel gelukt is.

"Het bestuur heeft extra inspanningen moeten leveren om dit voor elkaar te krijgen. Het spreekt voor zich dat we als club enorm blij zijn met deze versterking. Stef is multifunctioneel en inzetbaar op meerdere posities, kan in meerdere systemen spelen, is talentvol en heeft de nodige Eredivisie-ervaring. Kortom een welkome aanvulling", aldus Van der Vegt.