[MLB] Uitslag game 2 World Series

De New York Yankees hebben vannacht de 2e wedstrijd van de World Series gewonnen. In eigen huis versloegen ze de Philadelphia Phillies met 3-1.

Het was aan werper AJ Burnett om de nederlaag van gisteren recht te trekken. Geen gemakkelijke opgave, aangezien de startende werper bij de Phillies niemand minder dan Pedro Martinez was. De zeer ervaren Martinez bewees dit seizoen, na jaren blessureleed, nog steeds van grote waarde te kunnen zijn.

Beide werpers hielden goed stand. Burnett moest een punt toestaan na een honkslag van oudgediende Matt Stairs. Sterspeler Alex Rodriguez had dit kunnen en moeten voorkomen, maar kon de actie niet maken.

De Yankees kwamen daarna terug in de wedstrijd. Solo homeruns van Mark Texeira en Hideki Matsui brachten de stand op 2-1 in het voordeel van New York. In de 7e inning werd het zelfs 3-1 na een honkslag van Jorge Posada, die het catchen overnam van een geweldig verdedigende Jose Molina. Posada is echter een betere slagman, en dat liet hij zien.
In de laatste twee innings was het aan Mariano Rivera om de wedstrijd op slot te gooien. Hij werd hierbij geholpen door zijn collega's, die met een paar mooie acties de dreigende Phillies op afstand hielden.

Actrice Kate Hudson moest toezien hoe haar vriend Alex Rodriguez voor de tweede opeenvolgende dag drie keer met 3-slag aan de kant werd gezet.
Zaterdag volgt de derde wedstrijd, vanuit Philadelphia. Lefties Andy Petitte en Cole Hamels zullen het tegen elkaar opnemen.