Alonso klaar voor afscheid bij Renault

De Grand Prix van Abu Dhabi zal de laatste race zijn die Fernando Alonso zal rijden voor Renault. Na de laatste Grand Prix van dit seizoen zal de Spanjaard vertrekken naar het team van Ferrari.De coureur heeft zich opgemaakt voor een emotioneel afscheid, zoals hij het zelf zegt.

De Spanjaard hoopt het seizoen in stijl af te kunnen sluiten. "Ik hoop dat ik een fantastisch resultaat kan boeken. Het wordt een emotionele race voor mij, want ik heb bijzondere herinneringen aan dit team en ik laat een heleboel goede vrienden achter bij Renault.", zegt Alonso. "Renault is één van de geweldigste teams in de Formule 1 en ik kijk ernaar uit op de komende jaren tegen hen te strijden op de baan."

Fernando Alonso heeft zes jaar voor het team van Renault gereden, waarin hij in 2005 en 2006 de wereldtitel behaalde. Na een mislukte overstap naar McLaren keerde de Spaanse coureur in 2008 weer terug naar zijn vertrouwde team. Helaas lukte het niet om het succes voort te zetten en wist Alonso slechts twee races te winnen, waaronder de omstreden zege in Singapore.