Modern Warfare 2 bevat inderdaad een third person-mode

Gisteren stond het gerucht al op FOK!games en vandaag kunnen we het bevestigen: Modern Warfare 2 zal te spelen zijn vanuit de derde persoon zoals we dat kennen uit games als Gears of War of Uncharted, alleen dan zonder het cover-systeem.

Robert Bowling van Infinity Ward heeft dit bevestigd in een interview. Hij zegt dat er verschillende modi zijn waarin gespeeld kan worden waaronder een third-person mode. In deze mode spelen alle spelers de game vanuit de derde persoon en is het niet mogelijk om naar de eerste persoon te schakelen. Ook is het niet mogelijk om in normale modi over te schakelen van first person naar third person.

When you’re in a 3rd Person playlist you can’t toggle in and out, you’re always in 3rd person,” he says, adding “You can’t toggle 3rd person view on or off in a standard game type either, people in 3rd person can’t play with people in 1st person, they’re entirely different game modes. This is just another way to play the game.

Het langverwachte Modern Warfare 2 zal vanaf 10 november in de winkels liggen voor de Playstation 3, PC en Xbox 360. De release, die de grootste zal worden in de gameindustrie ooit, gaat niet zonder slag of stoot. Deze week haalde Infinity Ward nog de woede van PC-gamers op zich door te melden dat er geen gebruik meer zal worden gemaakt van dedicated servers.