Gemeente biedt Willem II hulp

Voetbalclub Willem II zal tot het einde van het seizoen geen huur hoeven te betalen voor het stadion. Dat voorstel legt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor, zo maakte wethouder Jan Hamming donderdag bekend.

De Tilburgse club stevent momenteel af op een explotatie tekort van 2,8 miljoen euro. Volgens voorzitter Hans Verbunt is dit gat inmiddels echter al voor 75 procent gedicht danzij externe investeerders. Het bevriezen van de stadionhuur zal bovendien maximaal negen ton opleveren.

"We zitten niet in acute problemen, maar we moeten wel handelen voordat het te laat is. We misten de afgelopen jaren inkomsten omdat wij geen spelers verkochten. Ondanks dat wij externe investeerders vonden om het begrotingsgat te dichten, hadden wij meer nodig en hebben wij een beroep op de gemeente gedaan. Ik wil echter benadrukken dat wij geen huurachterstand hebben", aldus Verbunt.

Het college biedt een drietal mogelijkheden. Volgens Hamming bestaan deze maatregelen uit het bevriezen van de huur en een onafhankelijke commissie zich laten buigen over de hoogte van de huursom en het uitwerken van een langetermijnvisie voor betaald voetbal in de stad.