Bos wil treintje bij Rabobank

Theo Bos wil in 2010 graag zijn debuut maken bij het ProTeam van de Rabobank. Dit vertelde de sprinter aan Sportweek. Momenteel zijn de gesprekken met de begeleiding van het ProTeam en de manager Harold Knebel in volle gang.

De voormalig wereldkampioen sprint op de baan hoopt dat Rabobank bereid is voor hem een treintje op te zetten voor de sprints, zoals Mark Cavendish altijd heeft. Bos: "Oscar Freire doet het bij Rabobank in z'n eentje in de sprint, maar op die manier is het voor mij erg moeilijk. Ik denk dat het ook bij Rabobank mogelijk is om een treintje als bij Garmin of Columbia te formeren. Dat moet het streven zijn. Als dat niet gebeurt, wordt het voor mij heel lastig."

Bos probeert, ondanks dat de overgang nog niet definitief is, alvast wel de steun te vinden van zijn toekomstige ploeggenoten. Bos: "Ik heb al met Lars Boom gesproken en hem lijkt het mooi om zo'n trein op poten te zetten. Daar spreekt veel vertrouwen uit. Binnenkort weet ik meer, zullen er dingen concreet worden." Bos kwam eerder dit jaar nog in opspraak doordat hij Darryl Impey ten val bracht in volle sprint. Hij werd daarvoor één maand geschorst.