PSV praat met Vennegoor of Hesselink

Het zou zomaar kunnen dat Jan Vennegoor of Hesselink volgend seizoen weer in een PSV-shirt te zien is. De ploeg uit Eindhoven heeft de onderhandelingen met de aanvaller, die nu nog bij Celtic onder contract staat, namelijk opgestart.

Vennegoor of Hesslink wil na het huidige seizoen terugkeren naar de Eredivisie. De voorkeur van de speler gaat nog altijd uit naar PSV. Bij deze club speelde hij in de periode tussen 2001 en 2006. Destijds kwam de voetballer tot 214 officiële wedstrijden, waarin hij maar liefst 87 keer doel trof. Daarvoor kwam Lange Jan ook nog uit voor FC Twente.

De aanvaller is momenteel aan zijn derde seizoen bij de Schotten bezig, die hem in 2007 voor zeven miljoen euro over konden nemen. Vennegoor of Hesselink kende bij Celtic een uitstekende start, maar daar is in deze voetbaljaargang nauwelijks nog wat van terug te zien. Tot nu toe kwam de voetballer 23 keer in actie en wist daarin maar zes keer te scoren. Voor Lange Jan is dit zijn laagste productie sinds het seizoen 2002/2003. Toen kwam hij namens PSV 32 keer in actie en vond het doel maar acht keer.

Men verwachtte overigens al dat Vennegoor of Hesselink en PSV met elkaar rond de tafel zouden gaan zitten. De spits heeft altijd laten weten nog eens bij de Eindhovenaren terug te willen keren. Daarnaast is het voor de ploeg uit de Lichtstad extra aantrekkelijk, omdat de aanvaller mogelijk transfervrij kan vertrekken. Mocht de overgang van Lange Jan doorgaan, dan wordt hij weer herenigd met Fred Rutten. Het duo kent elkaar nog van de samenwerking bij FC Twente. Ook werkten de twee bij PSV samen, aangezien Rutten in die tijd assistent van Guus Hiddink was.

Vennegoor of Hesselink werd met PSV drie keer kampioen, namelijk in 2003, 2005 en 2006. In 2005 werd ook nog de KNVB beker in de wacht gesleept, wat de dubbel betekende. De aanvaller moet in Eindhoven voor opvulling gaan zorgen in de voorhoede. Op dit moment staan daar Danny Koevermans en Danko Lazovic, die moeite hebben om het net te vinden.

Koevermans kwam dit seizoen tot acht treffers in 26 duels. Lazovic had één wedstrijd meer nodig om hetzelfde aantal doelpunten te maken. Ibrahim Afellay was dit seizoen clubtopscorer in Eindhoven. De aanvallende middenvelder trof dertien keer doel en deed dit in 28 wedstrijden.